Brand

Keukenbrand IJsselvere

28 dec 2016

De Oudewaterse brandweer werd woensdag 28-12 jl. omstreeks 6.35 met meerdere eenheden opgeroepen voor een brand in een woning aan de IJsselvere in Oudewater. Ter plaatse bleek het te gaan om een bovenwoning. De brand was, in tegenstelling tot eerder bericht, niet uitslaand en woedde in de keuken van het pand. Wel was er veel rookontwikkeling. Rond 7.15 meldde de brandweer dat de keukenbrand is bestreden en de woning rookvrij is. Voor zover bekend is er niemand gewond geraakt. De omvang van de schade is nog niet duidelijk.

Grote brand tankstation 'De Andel' Reeuwijk

4 sep 2016

In de nacht van zaterdag op zondag is het benzinestation 'De Andel' langs de A12 bij Reeuwijk (richting Utrecht) geheel in vlammen opgegaan. Een persoon is gewond geraakt en naar het ziekenhuis vervoerd. De brand brak omstreeks middernacht uit nadat een automobilist met hoge snelheid tegen het pompeiland was aangereden. Hierop volgde een explosie en al snel was er een enorme vuurzee. Veel hulpdiensten waren ter plekke. Zoals de brandweer van Gouda, Alphen, Reeuwijk/Bodegraven, Zuidplas en meetploegen van de brandweer van Nieuwkoop en Rijnwoude.

Brand Donkere Gaard

1 mei 2015

In een pand aan de Donkere Gaard in Oudewater is vrijdagmiddag 1 mei jl. rond drie uur brand uitgebroken. Volgens burgemeester Pieter Verhoeve zijn er twee jongetjes uit de bovenwoning gehaald. De twee waren tijdens het uitbreken van de brand aan het gamen. Ze zouden hebben geprobeerd om het vuur te blussen. Een van hen liep lichte brandwonden op. Naast het pand is de Hema gevestigd, die werd uit voorzorg ontruimd. Het vuur is inmiddels onder controle. Volgens buurtbewoners sloegen de vlammen, aan het begin van de brand, het dak uit. Ook was er veel rookontwikkeling.

Grote brand IJsselstein

6 jan 2015

Vanochtend woedde er een grote brand in een bedrijfsverzamelgebouw in IJsselstein. De brand is om ca. 8.15 uitgebroken in feestartikelenwinkel Madelief Actief die is gevestigd boven de Carpetright. Het betrof een uitslaande brand aan de achterkant van het pand aan de Van Leeuwenhoekweg.

Volgens een medewerker van de Carpetright, is de winkel volledig verwoest. Een aantal heliumflessen die in de feestwinkel stond, zijn weggehaald. In de vlakbij gelegen winkel Welkoop is een vuurwerkbunker, maar volgens de brandweer hoefde deze niet ontruimd te worden.