Woerden

Verbouwde studio RPL (Woerden) heropend

24 feb 2019

Zaterdag 23 februari 2019 is, na een viereneenhalve maand durende verbouwing, de vernieuwde studio van lokale omroep RPL in gebruik genomen. RPL is gehuisvest in de voormalige Pius X school in Woerden. De omroep heeft zijn ruimtes opnieuw ingedeeld en beschikt nu over een Tv-studio, een montageruimte en werkplekken voor de nieuwsredactie. Ook de twee radiostudio's zijn geheel vernieuwd en aangepast aan de eisen van deze tijd.

Jeugdige Woerdenaar verwondt agent

3 jan 2017

Op maandag 2 januari raakte een politieagent gewond, toen hij werd mishandeld bij een melding in Woerden.

Rond 12.25 uur kwam een melding van een conflict in een woning aan de Weteringstraat. Agenten gingen erheen om te kijken wat er precies aan de hand was. Eenmaal ter plaatse troffen de agenten een man en een jongen aan bij de woning. De man was zichtbaar gewond. De agenten verleenden de man eerste hulp, waarna de jongen agressief werd tegen de agenten. Hierop probeerden zij hem aan te houden, maar de verdachte verzette zich hevig en schopte en sloeg één van de agenten.

Lokale omroepen gaan samenwerken

30 okt 2016

De lokale omroepen van de gemeenten Oudewater, Gouda, Bodegraven-Reeuwijk en Woerden gaan nauw met elkaar samenwerken. Hiervoor is afgelopen dinsdag een samenwerkingsovereenkomst gesloten. Doel van de samenwerking is om meer lokaal nieuws & informatie te brengen op radio, televisie, internet en sociale media. De omroepen lopen hiermee vooruit op de plannen van de NLPO, die een herstructurering van de lokale omroep sector ambieert.

Uitwisseling

Falcon Mode Woerden weer slachtoffer van ramkraak

30 okt 2016

Opnieuw is bij de vestiging van Falcon Mode in de Woerdense Voorstraat een ramkraak gepleegd. De daders ramden kort na één uur in de nacht van vrijdag op zaterdag de deur van de winkel. Daarbij raake de hele winkelpui ontzet. Op de vlucht werd één van de daders aangereden door een politie auto. Dat gebeurde in de omgeving van het NS-station. De politie wist één man aan te houden, een 19-jarige man uit Amsterdam. De ander is nog voortvluchtig. De politie doet verder onderzoek naar de ramkraak.

Bob Duindam kandidaat-wethouder

30 sep 2016

Voorafgaand aan het Actieprogramma dat de nieuwe coalitie van De Onafhankelijken en VVDenD66 in Oudewater heeft vastgesteld, presenteert de nieuwe coalitiepartner haar kandidaat-wethouder: drs. Bob Duindam. Tot januari 2016 was hij wethouder in Woerden, dus hij kent Oudewater van nabij: “Ik zie het als een uitdaging om in de komende achttien maanden Oudewater te dienen. Er liggen genoeg dossiers die voortvarend opgepakt kunnen worden. Ik heb er vertrouwen in dat we – ook in die korte tijd – tot een vruchtbare samenwerking in het College en met de Raad zullen komen.”

Woerden heeft onbekwame ambtenaren

26 sep 2016

Bij de gemeente Woerden zijn mogelijk onbekwame ambtenaren actief. Dat schrijft een inwoner van Woerden in een brief aan de gemeente. In de brief uit de schrijver zijn kritiek op wat hij noemt 'illegale verkeersborden' die her en der worden neergezet.

Zo staat er volgens hem op Gerverscop in Harmelen een bord 'einde alle verboden' waardoor er een maximum snelheid van 80 kilometer per uur zou zijn toegestaan. Aan het eind van de weg staat een bord 60 kilometer per uur. Volgens de brievenschrijver strookt dat niet. Van eenzelfde situatie zou ook op de Zegveldse Uitweg sprake zijn.

Tags: 

Oudewater ontevreden over samenwerking met Woerden

11 mrt 2016

De ambtelijke samenwerking tussen Oudewater en Woerden staat na een jaar al onder druk. De raad in Oudewater heeft er klachten over.

Ambtenaren van Oudewater en Woerden werken sinds 1 januari 2015 samen. Dat betekent dat bijvoorbeeld zaken als ICT en administratie worden gedeeld. Beide gemeenten zouden daardoor kosten besparen, maar vrijwel alle politieke partijen in Oudewater klagen over uitblijvende resultaten. De gestelde doelen zouden vaak niet worden gehaald.

Woerdense regels

OM eist werkstraffen tegen bestormers Snellerpoort

28 jan 2016

De officier van justitie eist een werkstraf van 180 uur tegen 12 van de verdachten voor het bestormen van de noodopvang in Snellerpoort. Vier verdachten moeten een geldboete van 90 euro betalen, omdat ze zich niet konden identificeren. In totaal waren 18 jongeren betrokken bij het incident. De laatste zes verdachten staan vandaag voor de rechter.

Pagina's