bestuurscrisis

Wethouder Bert Vermeij dient ontslag in

28 sep 2016

Na wethouder Ad de Regt (CDA) heeft ook wethouder Bert Vermeij (De Onafhankelijken) zijn ontslag ingediend bij de gemeenteraad.

Vermeij houdt een opzegtermijn van 30 dagen aan. In die periode wikkelt hij de lopende zaken uit zijn portefeuille af. Zijn ontslag volgt op de motie van wantrouwen tegen het college van burgemeester en wethouders. Die nam de gemeenteraad op donderdag 22 september 2016 in meerderheid van stemmen (7 vóór, 5 tegen) aan.

Gemeente Oudewater

Oudewaterse wethouder De Regt (CDA) neemt per direct ontslag

26 sep 2016

Wethouder Ad de Regt (Sociaal Domein en Financiën) heeft vandaag zijn ontslag ingediend bij de gemeenteraad van Oudewater. Het ontslag gaat per direct in. Daarover geeft De Regt de volgende verklaring.

Afgelopen donderdag 22 september 2016 heeft de coalitiepartij van het CDA – de Onafhankelijken met steun van VDD/D66 – een Motie van Wantrouwen ingediend tegen het voltallige college van burgemeester en wethouders. Dit vóórdat het Sociaal Beleid voor de komende jaren (met investeringen in voorzieningen voor mensen) door de raad zou worden vastgesteld.