Tour de France

Boekhandelbezoek Michael Boogerd in Oudewater

22 jun 2015

Op donderdag 25 juni bezoekt Michael Boogerd Bike Totaal Nieuwenhuizen te Oudewater om over zijn Handboek Tour de France te praten. Na afloop van het interview zal Boogerd boeken signeren.

Handboek Tour de France is het perfecte Tourboek, voor de voorpret, voor bij de tv, voor mee op reis. In dit compacte naslagwerk brengen Michael Boogerd en Manon Colson alle belangrijke informatie over de Tour van 2015 bijeen. Geen onderwerp blijft onbesproken: van doping tot rennersvrouwen.

Tour de France-directeuren (m/v) gezocht

9 feb 2015

Een oproep met een knipoog. Dat had u natuurlijk al begrepen. Maar Oudewater kan nog wel wat vrijwilligers gebruiken. Vrijwilligers die willen meehelpen het peloton van de Tour de France op passende wijze door Oudewater te loodsen.

Zondag 5 juli 2015
De renners komen op zondag 5 juli 2015 vanaf Montfoort over de Utrechtsestraatweg (N228) door Oudewater. Zij vervolgen de etappe via de Goudsestraatweg richting Haastrecht. Aan het einde van de middag finisht de karavaan op de Oosterscheldedam in Zeeland.

Tour door Oudewater!

24 mei 2014
Tour de France

Oudewater, wat volgend jaar haar 750e verjaardag viert, ontvangt de renners van de Tour op zondag 5 juli 2015. De karavaan trekt via de Meern, Montfoort, Oudewater en een stukje Gouda naar Rotterdam. De finish is in Zeeland.

In november 2013 werd al bekend dat de Tour in 2015 van start gaat met een tijdrit door de straten van Utrecht. De tweede etappe gaat ook in Utrecht van start en raast daarna door het Groene Hart.