A12

Waarder weer op wegwijzer

31 jan 2017

De Nationale Bewegwijzeringsdienst stelt voor om Waarder weer op de bewegwijzering van de A12 afrit 13 te plaatsen. Daarmee gaat een lang gekoesterde wens van de inwoners van Waarder in vervulling. In het voorjaar van 2017 wordt de Zuidelijke Randweg Woerden in gebruik genomen, die aansluit op de rotonde onder het viaduct bij Waarder. Op dat moment komen er bij de afslag de namen 'Woerden-West' en 'Waarder' op de borden.

Grote brand tankstation 'De Andel' Reeuwijk

4 sep 2016

In de nacht van zaterdag op zondag is het benzinestation 'De Andel' langs de A12 bij Reeuwijk (richting Utrecht) geheel in vlammen opgegaan. Een persoon is gewond geraakt en naar het ziekenhuis vervoerd. De brand brak omstreeks middernacht uit nadat een automobilist met hoge snelheid tegen het pompeiland was aangereden. Hierop volgde een explosie en al snel was er een enorme vuurzee. Veel hulpdiensten waren ter plekke. Zoals de brandweer van Gouda, Alphen, Reeuwijk/Bodegraven, Zuidplas en meetploegen van de brandweer van Nieuwkoop en Rijnwoude.

Doorgaand verkeer A12 gestremd vanaf 31 augustus tot 4 september

25 aug 2015

Wie volgende week vanuit Oudewater richting de A12 wil, zal om moeten rijden via Willeskop en Montfoort / Linschoten. Om dan vervolgens bij Woerden de snelweg op te gaan.
Dit vanaf maandag 31 augustus 7.00 tot en met vrijdag 4 september 16.00. Aan het wegdek bij de tunnel in Papekop laat de gemeente Oudewater namelijk asfalteringswerkzaamheden uitvoeren. Dat geldt ook voor het bruggetje tussen de J.J. Vierbergenweg en de Tuurluur.

Datzelfde geldt ook in omgekeerde richting. Verkeer vanaf afslag 13 (Waarder/Nieuwerbrug) op de A12 kan niet via de Tuurluur naar Oudewater.