Openbaar vervoer

Provincie is problemen rond Syntus zat: Ultimatum verloopt vandaag

9 jan 2017

De provincie is de problemen in het busvervoer zat. Vanaf vandaag moet vervoerder Syntus voor een vlekkeloze dienstregeling zorgen of de provincie grijpt in.

Veel reizigers klagen steen en been over de busdienst van Syntus. Ook bijna een maand nadat het bedrijf het werk van vervoerder Connexxion overnam, houdt de klachtenstroom aan. ,,Connexxion, kom snel terug''', meldt een facebookgebruiker. ,,Je maakte fouten, maar dit is écht helemaal niets.''

Zuwe rijdt patiënten als proef naar ziekenhuis

26 okt 2016

Om patiënten een extra service te bieden, rijdt er sinds deze week een speciale nieuwe bus in de regio van het Zuwe Hofpoort Ziekenhuis. Patiënten uit bijvoorbeeld Montfoort en Oudewater kunnen gratis van deze bus gebruik maken. Ankie van Rossum, lid Raad van Bestuur: "We zijn blij met deze nieuwe dienstverlening waarmee we patiënten die afhankelijk zijn van het openbaar vervoer van en naar het ziekenhuis kunnen brengen." De bus is rolstoelvriendelijk en gratis voor patiënten, familie, mantelzorgers en bezoekers en wordt bestuurd door vrijwilligers.

Syntus neemt busvervoer in Utrecht over van Connexxion

15 jul 2015

Vervoersbedrijf Syntus gaat de streekbussen in de provincie Utrecht en de stadsbussen in Amersfoort laten rijden. Vanaf 11 december 2016 neemt het bedrijf voor zeven jaar de concessie over van de huidige vervoerder Connexxion.

Syntus heeft de provincie Utrecht voor zich gewonnen door milieuvriendelijke bussen met wifi, stopcontacten en USB-poorten te beloven. In het nieuwe busschema houden alle dorpen en steden in het huidige busnet een streekbusverbinding. Het bedrijf bekijkt of er elektrische voertuigen kunnen komen.