Aan de slag met SocialSofa in Oudewater

29 apr 2015

Een week geleden zijn de vrijwilligers, die samen een mozaïekbank maken ter ere van Oudewater 750 jaar Stad, gestart. Nadat de deelnemers een workshop kregen van Manon Ausems van SocialSofa begonnen ze met het mozaïeken van de bank.

Het bedrijf SocialSofa heeft de betonnen bank geleverd en transportbedrijf Jan van Dam haalde hem gratis op. SocialSofa werkt de bank ook af.

In Nederland staan er zo’n 1.200 mozaïekbanken. De doelstelling is dat stadsgenoten elkaar op een spontane, onbevangen en creatieve manier ontmoeten en samenwerken aan een kunstzinnige bank die nog lang een mooie plek in de stad zal innemen.

Samenwerken met stadsgenoten die je soms nauwelijks kent, dat is de belangrijkste gedachte van een SocialSofa. Na de workshop gingen de eerste groepjes aan de slag. De meesten van hen hadden nog nooit eerder met mozaïeksteentjes gewerkt. Een hele klus, maar met de vele vrijwilligers gaat het vast lukken.

Het ontwerp van de ooievaars aan de voorzijde en de skyline van Oudewater op de achterzijde werd door Tamara Sille op de bank getekend.

Er komt heel wat pas- en meetwerk bij kijken om het juiste patroon in de juiste kleuren op de sofa te mozaïeken. In een loods van Fauna Plaza – die gratis ter beschikking is gesteld – staat de sofa op een stellage waaraan makkelijk met een aantal mensen tegelijk gewerkt kan worden.

De vrijwilligers mogen bepalen waar de bank komt te staan. De bank wordt op de verjaardag van de stad onthuld.

Zenderstreeknieuws Montfoort & Oudewater