Oudewater heeft er een museum bij!

7 sep 2023

Oudewater heeft er een museum bij! Zaterdag 9 september opent burgemeester Danny de Vries, Stichting Toerisme en Recreatie Oudewater (STRO) en Stichting Gerard David het vierde museum in Oudewater. Het Gerard David buitenmuseum. Dit jaar is het 500 jaar geleden dat Gerard David is overleden. Dit willen we herdenken met diverse activiteiten. De schilderijen (replica) hangen al jaren in Oudewater, echter is er nu een heus museum van gemaakt met het Toeristisch Informatiepunt als startpunt en bij elk schilderij een onderbordje met de naam van het schilderij, een QR-code om meer van de desbetreffende schilderij te weten te komen en een verwijzing naar het Toeristisch Informatie Punt. Ook is er een nieuwe website ontwikkeld.

 

De opening vindt plaats bij het Toeristisch Informatiepunt in Oudewater. Daar zal een openingshandeling plaatsvinden samen met Gerard David. De opening start om 12.00 uur.

 

Toeristisch Informatiepunt Oudewater

Leeuweringerstraat 10

3421 AC Oudewater

 

Wie was Gerard David

Gerard David werd geboren in Oudewater. Na zijn opleiding tot schilder vestigde hij zich als meester schilder in Brugge. Gerard David behoorde tot een groep schilders die de Vlaamse Primitieven wordt genoemd. De Vlaamse Primitieven bestond uit een groep schilders uit de Nederlanden (Nederland en Vlaanderen) van rond 1500 en begin 16e eeuw. Ze waren vooral werkzaam in Brugge, Gent, Leuven en Brussel. De werken van de Vlaamse Primitieven waren een hoogtepunt in de kunstgeschiedenis van de oude Nederlanden. Gerard David stierf in 1523 en werd in de Onze Lieve Vrouwenkerk van Brugge begraven. De schilderijen van Gerard David hangen in alle grote en bekende musea van Europa en de VS.

Graag tot 9 september!

Tags: