Verenigingendag wordt groots evenement

17 mrt 2015

Het duurt nog even, maar op 6 juni wordt in Oudewater een groots opgezette verenigingendag gehouden. In het kader van Oudewater 750 jaar Stad wordt deze zomer een festival-achtig evenement op poten gezet waarin alle verenigingen zich kunnen presenteren.

Tijdens een informatiebijeenkomst kwam afgelopen week een groot deel van alle 50(!) deelnemende verenigingen bij elkaar. Maarten Overbeek presenteerde de plannen die hij samen met een team van Oudewater 750 jaar Stad had uitgedacht.
Er worden drie pleinen gecreëerd waarop verschillende thema’s aan bod komen. Het speciale evenemententerrein wordt met een loopbrug over de gracht verbonden met het parkeerterrein aan de Waardsedijk en de sportvelden.

Op het evenemententerrein verschijnt een groot podium waar alle verenigingen zich bij toerbeurt kunnen presenteren aan het publiek. De verenigingen kunnen belangeloos meedoen en worden voorzien van gratis marktkramen en koffie en thee.
Klaverblad Verzekeringen is de hoofdsponsor en daarom is het evenement Klaverblad Verenigingendag genoemd. De meeste verenigingen maken graag gebruik om zich te presenteren deze dag in de hoop op meer leden, inkomsten of bekendheid.
Zo is Tony van der Eijk van St. Linquenda blij met deze groots opgezette dag. “Goed voor meer naamsbekendheid.”

LOGO, Loopgroep Oudewater, wil graag haar nieuwe Power Walk laten zien. ‘‘We willen af van het stoffige imago dat we soms hebben.” Richard Proost: “Het verenigingsleven staat onder druk dus dit is goed voor het verenigingsleven in Oudewater.”
Verenigingen kunnen zich nog aanmelden via www.oudewater750jaar.nl.

Margreet Nagtegaal/Zenderstreek Montfoort/Oudewater