Concert door Anna Konings

13 mrt 2015

Oudewater 750 jaar Stad brengt op zondagmiddag 29 maart Anna Konings naar De Klepper. Konings neemt de bezoekers in een gevarieerd programma mee door de tijd met een selectie van liedjes uit haar oeuvre, met als titel ‘Zon en schaduw’.

Daarnaast zullen er enkele gastoptredens zijn. Anna Konings, toen nog Anneke, stond met haar 17 jaar al op kleine landelijke festivals en ze had met haar muziek toen al verscheidene prijzen in de wacht gesleept.
Haar moeder verraste haar met de mededeling dat zij over twee dagen naar Amsterdam moest voor de auditie van ‘s lands bekendste talentenjacht ‘Rodeo’. Een deskundige jury bepaalde of het lied mocht worden uitgezongen of voortijdig moest worden gestopt. Konings had nog geen lied, maar binnen een dag ontstond het protestlied ‘De Heilige Auto’.
Met dit lied kwam ze door alle voorselecties heen en bereikte ze de finale op 2 januari 1971. Ze ging er met de eerste prijs vandoor. Oudewater lag plat tijdens deze gedenkwaardige uitzending. In de jaren daarna maakte zij drie langspeelplaten en een aantal singles en er volgden vele radio- en televisieoptredens in binnen- en buitenland.
Willem Duys met zijn bekende vissenkom liet haar meerdere keren in zijn populaire tv-programma opdraven. Naast veel optredens in het land nam zij ook deel aan verschillende nationale en internationale songfestivals in onder andere Portugal, Zwitserland, Polen en ze deed mee met het songfestival in Knokke.
De zaal van De Klepper in Oudewater gaat om 13.30 uur open en het concert begint om 14.00 uur. Kaarten zijn te koop bij Emté, Jumbo, The Read Shop en via de site: www.oudewater750jaar.nl voor 5 euro per stuk.

Zenderstreek Montfoort/Oudewater