Gast uit de Streek met medewerking van Gouwestad, 18 februari 2023

18 feb 2023

Sarie Donk is al 45 jaar vrijwilliger bij de Speelwinkel aan de Raam in Gouda.

Ze trouwde 51 jaar geleden met Ed en ze trokken in een klein hoekhuisje aan de Raam. Sarie werd er moeder van vier kinderen en zette zich in voor de buurt. Voor de 71-jarige Sarie voelt het voormalige gebouw van de bakkerscoöperatie Ons Voordeel als een tweede huis. Op alle verdiepingen is ruimte voor ontmoeting. Onder de hanebalken kun je naai- en yogalessen volgen en komen jongeren wekelijks bij elkaar. Op de eerste verdieping is de keuken waar vrouwen uit de buurt koken en met elkaar eten. In de zijkamer starten de fietslessen met theorie, voordat de fietsen uit de schuur worden gehaald.  Beneden oefent nog wekelijks het Shantikoor West Zuid West. 

Sarie's bureau staat op de voorkamer van de eerste verdieping, foto's van haar kinderen en kleinkinderen in het zicht. Ik ben een rijk mens, zegt ze zelf. Sarie wordt gelukkig van wat er allemaal kan onder het dak van de Speelwinkel. Ze verzamelt rake spreuken en gezegdes op het prikbord, wat  aanleiding geeft voor mooie gesprekken. Allen begroeten elkaar bij binnenkomst, ze neemt de tijd voor een praatje. Hoe Sarie ooit begon en wat haar drijft vertelt ze in het programma Gast uit de Streek. De muziek tussendoor is ook haar keuze. Een mooi portret van een bevlogen mens. 

 

Interviewers: Anja Bogaard en Roelie Spijkerboer-Seinen. Techniek; Arjan Doelman

Opnamedatum: 30 januari. Uitzenddatum: zaterdag 11 februari op RTV Gouwestad om 11 uur. Herhaling op zondagavond 12 februari om 19 uur en op elk moment te beluisteren als podcast. 

Tags: