Gast uit de Streek met medewerking van Gouwestad, 21 januari 2023

20 jan 2023

Vandaag te gast bij Gast uit de streek is de heer Leo Verhart

Leo Verhart is Archeoloog en heeft 2 boeken geschreven met de titel Parallelle Sporen over de archeologen Jan Hendrik Holwerda verbonden aan het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden en Albert Egges  van Giffen met zijn eigen Biologies-ArcheologiesInstituut in Groningen.

Holwerda en Van Giffen zijn de grondleggers van de archeologie in Nederland: even samen en daarna apart. Hun levens zijn sterk met elkaar vervlochten, al zagen ze het zelf anders,. Vanuit onze tijd zijn die levens te volgen als lange parallel lopende sporen.

Deze dubbel biografie gaat over hun bijzondere levens, hun enerverende strijd en wat dit alles heeft betekend voor de archeologie in de context van honderd jaar Nederland. Meer dan twintig jaar had Leo Verhart nodig om al die gegevens te verzamelen. Die enorme hoeveelheid gegevens levert een intrigerend gelaagd verhaal dat hij boeiend en spannend weet te vertellen.  

gespreksleider: Roeli  Seinen, techniek Gouwestad.

Te beluisteren op zaterdag tussen 18.00 en 19.00 uur, de herhaling is op zondag tussen 19.00 en 20.00 uur via Gouwestad Radio, BR6 en Midland FM., 106.2 FM (Gouda e.o), 107.8 FM (Bodegraven e.o.), (Oudewater e.o.), via DAB+  Tune in, en onze livestream:

 

Tags: