'Gast Uit De Streek': Marion de Vries

10 sep 2022

In het radioprogramma 'Gast Uit De Streek' is zaterdag 10 september vanaf 18.00 uur een interview met Marion de Vries te horen. Ze is geboren in Aalsmeer en groeit op in Amstelveen als enig meisje tussen vijf broers. Marion heeft in haar leven heel veel gereisd. Haar hart gaat vooral uit naar Afrika. Met veel enthousiasme praat ze daarover in het radioprogramma ‘Gast uit de Streek’. Aangrijpend is haar relaas van de aanslag op haar broer Peter R. de Vries op 6 juli vorige jaar in Amsterdam.

Al op jonge leeftijd geeft ze aan later in de verpleging te willen. Na haar opleiding start zij haar carrière met haar handen aan het bed in het Antoni van Leeuwenhoek -ziekenhuis in Amsterdam. Later stapt Marion over naar managementfuncties bij verschillende ziekenhuizen. Haar drukke baan combineert ze met haar gezin. Na 48 jaar bouwt zij haar maatschappelijke carrière af als adviseur van de Raad van Bestuur van een ziekenhuis in Hoogeveen.

Marion is een echt familiemens blijkens de omgang met haar broers en het gezin van haar zoon in Bodegraven. Dat laatste is voor haar ook de reden om naar ons dorp te komen. Hier woont ze met veel plezier in de Wilhelminastraat, waar ze het wat rustiger aan kan doen en zich helemaal aan haar rol van oma kan wijden.

'Gast Uit De Streek' wordt uitgezonden op zaterdag om 18.00 uur, met de herhaling op zondag vanaf 19.00.