Steekincident Kapellestraat - Persoon overleden

6 feb 2022

Zondagochtend vroeg is in de Kapellestraat een dode gevallen bij een steekincident. Het voorval werd rond half zeven 's morgens gemeld bij de politie. Meerdere hulpdiensten (waaronder een traumahelikopter) kwamen ter plaatse, maar hulp mocht niet meer baten. Het gebeuren vond plaats in een tot appartementen omgebouwde voormalige huisartsenpraktijk. 9 personen zijn inmiddels aangehouden en hebben de Poolse nationaliteit, zo meldt de politie.

Geschrokken

De omgeving reageert geschrokken op wat er zich heeft afgespeeld in hun straat en ook burgemeester Danny de Vries heeft inmiddels online en in diverse media gereageerd:

"Afschuwelijk en verdrietig steekincident in de Oost-Europese arbeidsmigranten-gemeenschap #oudewater. Persoon overleden. Vreselijk voor nabestaanden. We leven met hen mee. De politie onderzoekt de zaak. Vanmorgen ook contact gehad met de buurtbewoners. Helaas vaker overlast/geweld binnen deze gemeenschap. Zorgelijke ontwikkeling, waar we als samenleving niet van weg mogen kijken. We moeten kritisch kijken naar hoe deze gemeenschap in onze samenleving functioneert, wat er moet gebeuren en hoe we dat kunnen verbeteren. Samen leven doe je niet alleen. En hier ligt dus ook een verantwoordelijkheid bij de uitzendbureaus en bedrijven. Het laatste woord is hier nog niet over gezegd."

De recherche doet verder onderzoek naar de toedracht van het steekincident en naar de identiteit van de overleden persoon. Tips zijn welkom op 0900-8844.