Verbouwde studio RPL (Woerden) heropend

24 feb 2019

Zaterdag 23 februari 2019 is, na een viereneenhalve maand durende verbouwing, de vernieuwde studio van lokale omroep RPL in gebruik genomen. RPL is gehuisvest in de voormalige Pius X school in Woerden. De omroep heeft zijn ruimtes opnieuw ingedeeld en beschikt nu over een Tv-studio, een montageruimte en werkplekken voor de nieuwsredactie. Ook de twee radiostudio's zijn geheel vernieuwd en aangepast aan de eisen van deze tijd.

Lokale journalistiek van belang
De officiële heropening werd verricht door burgemeester Victor Molkenboer. Hij zei dat lokale omroep de schakel kan zijn tussen inwoners en het gemeentebestuur. Hij sprak de wens uit om samen met de gemeenteraad te kijken naar welke mogelijkheden er bestaan om de omroep verder te professionaliseren door contacten met de school voor journalistiek te leggen en medewerkers op te leiden. De omroep moet daarbij volgens de burgemeester journalistiek onafhankelijk kunnen blijven werken.

Meer mogelijkheden

De vernieuwde ruimtes geven de omroep meer en betere mogelijkheden om programma's te maken. In de Tv-studio kan met meerdere camera's worden gewerkt en is het bijvoorbeeld mogelijk om 'talkshows' te maken. Diezelfde tv-studio is ook inzetbaar voor de wekelijks live muziekoptredens voor de radio-uitzendingen.

Bron & foto: RPL