In memoriam: Jan Schilt

11 dec 2017

Afgelopen week werden wij opgeschrikt door het bericht dat onze oud-collega Jan Schilt plotseling was opgenomen in het ziekenhuis. Toch nog onverwacht is Jan daar aan zijn laatste reis begonnen. Als het aan hem had gelegen had hij ook hier verslag van gedaan. Want dat was Jan.

Van bijzondere gebeurtenissen, vooral ook sportieve, verslag doen via de radio. Zijn liefde ging vooral uit naar de triatlon, waterpolo en voetbal. Ooit begonnen met het verslaan van de triatlon als speaker, kwam hij uiteindelijk via Studio 15 (het tegenwoordige RTV Bodegraven) bij Midland FM in Oudewater terecht. Hier is Jan ca. 15 jaar verslaggever geweest bij het sportprogramma 'Sportmix'.

Zijn hart ging vooral uit naar wat hij noemde de 'dorpsclubs', want daar voelde hij zich het meeste thuis. Verslag doen deed hij met veel passie. In het verleden een enkele keer bij wedstrijden van Unio, maar het meeste was hij op zaterdag langs de lijn te vinden bij de wedstrijden van wat echt zijn 'cluppie' was: OVS / Oudewater. Op zondag was Jan vaste gast bij vv Cabauw. Jan was een zeer aimabele persoonlijkheid en was vooral daarom geliefd bij alle voetballiefhebbers in de regio Oudewater en bij de medewerkers van Midland FM. Wij wensen zijn vrouw Rie, zijn kinderen, kleinkinderen en verdere familie veel sterkte toe in deze voor hen zo moeilijke tijd.

Bestuur & medewerkers Midland FM.