Jamboree On The Air – Internet bij Scouting Jorisgroep Oudewater

16 okt 2017

Aanstaand weekeinde vindt het grootste wereldwijde Scoutingevenement plaats, de Jamboree on the Air – Jamboree on the Internet (JOTA-JOTI)! Dit evenement staat in het teken van communicatie, communicatiemiddelen en -techniek. Wereldwijd leggen scouts contact met elkaar via zenders en het internet. Dit weekend zijn alle scouts van de Jorisgroep druk met dit leuke evenement.

Midland FM

Midland FM is ook aanwezig. Vanuit clubgebouw ‘De Draak’ wordt op zaterdag 21 oktober, tussen 09.00 en 14.00, radio gemaakt. Natuurlijk met veel aandacht voor de activiteiten rond de JOTA-JOTI. Tussen 13 uur en 14 uur hoor je de scouts zelf met een eigen radioprogramma!

www.midlandfm.net
Foto: facebook.com/jorisgroep

Verder is er voor iedereen een gratis toegankelijk activiteitenprogramma. Dit programma bestaat uit:

  • Workshop zenden: In het ‘Zendtrum’ zullen gecertificeerde zendamateurs uitleg geven over zenden en kun je zelf onder begeleiding contact leggen met andere zenders over de hele wereld. De scouts hebben hiervoor hun eigen zendmast gebouwd!
  • Soldeer je eigen USB-ledlampje: Bij ‘Elektroep’ kun je je eigen setje in elkaar solderen!
    Lukt het jou een werkend USB-ledlampje te maken?
  • Oog op techniek: Hoe zitten verschillende elektrische apparaten in elkaar?
    Bij ‘Elektroep’ kun je een elektrisch apparaat ontleden!
  • Chatten met leeftijdsgenoten: Via een eigen chatprogramma kan er contact worden gelegd met leeftijdsgenoten elders uit het land!
  • Workshop radio: Altijd al willen weten hoe een radiostudio eruit ziet? Midland FM zendt live uit vanuit de mobiele radiostudio in 'De Draak'. De radiomakers kunnen je van alles vertellen over radio maken, maar het leukste is om het zelf te doen! Kom dus een kijkje nemen! Van 14 tot 16 uur is het 'open studio' en kun je zélf aan de knoppen draaien...

Wie?Scouting Jorisgroep
Wanneer? – Zaterdag 21 oktober, 10.00 uur tot 16:00 uur.
Waar? – Clubgebouw ‘De Draak’, Touwslag 6, Oudewater.