Hennepkwekerij ontmanteld in woning

4 okt 2017

De politie heeft vandaag in Oudewater een Hennepkwekerij aan de Heemraadsingel, in de wijk Klein Hekendorp, ontmanteld. Daarbij zijn verschillende hoeveelheden gedroogde wiet in beslag genomen, evenals een auto. Twee mannen zijn aangehouden. De woning werd door de eigenaar onderverhuurd.

Ook Burgemeester Verhoeve was aanwezig tijdens de actie. De intensieve aanpak om het drugsgebruik terug te dringen en de drugshandel te beteugelen pakt in de praktijk steeds succesvoller uit, zo stelt de gemeente Oudewater. "Dealers komen niet meer voor een geringe hoeveelheid handel naar Oudewater, omdat de pak-kans te groot is.’’

Hekendorp

Eerder dit jaar rolde de politie een hennepkwekerij in Hekendorp op en deed een succesvolle inval in een andere woning in Oudewater. Ook werd een Oudewaterse dealer begin dit jaar fors gestraft door de rechter.

"Uiteraard horen daar ook de meldingen bij die de inwoners doen. Die vinden wij heel waardevol. Dit najaar starten we een campagne om daar nog meer bekendheid aan te geven’’, beklemtoont Verhoeve.

Eerder stelden burgemeester & wethouders het zogenaamde 'Damocles-beleid' vast. Dat betekent dat de burgemeester panden kan sluiten waar de politie drugs aantreft. Hij kan zelfs tot onteigening overgaan.