Legionella in aanleunwoning woon- en zorgcentrum De Wulverhorst

26 jul 2017

In een aanleunwoning van woon- en zorgcentrum De Wulverhorst is een verhoogd legionellagehalte aangetroffen. Woningbouwvereniging 'De Woningraat' (De nieuw ontstane organisatie na de fusie tussen de woningbouwverenigingen in Oudewater, Benschop en Lopik) heeft direct maatregelen genomen om het probleem te verhelpen.

Maatregelen

Wethouder Bob Duindam laat via de website van de Gemeente Oudewater weten: "Dit is heel vervelend voor de huurders die hiermee te maken hebben. Gelukkig heeft De Woningraat direct actie ondernomen om de gevolgen zo beperkt mogelijk te houden. We hebben de te nemen maatregelen uitgebreid doorgenomen. De GGD volgt alles op de voet. Ik heb er alle vertrouwen in dat dit eenmalig is en nu wordt opgelost en dat de huurders weer snel hun wooncomfort terug hebben.’’

Legionella is een bacterie die de veteranenziekte of legionellagriep veroorzaakt. De ziekte kan ontstaan wanneer mensen de bacterie inademen, bijvoorbeeld door een legionella besmetting in een douche of via een sproei-installatie.

Foto: Gemeente Oudewater