Verdachte familiedrama Lopik aangehouden in Linschoten

18 jul 2017

LOPIK / LINSCHOTEN - Na een urenlange zoekactie in de bosrijke omgeving van Linschoten heeft de ME vanavond rond 18.30 de 41-jarige man kunnen aanhouden die verdacht wordt van het ombrengen van zijn hoogzwangere vriendin, afgelopen maandagavond aan de Lekdijk-Oost te Lopik. De politie kwam de man dinsdagochtend rond 11.00 uur op het spoor toen hij met zijn auto het Linschoterbos inreed tussen Linschoten / Oudewater en de snelweg A12, vlakbij 'Huis te Linschoten'. In het stuk bos vonden agenten wel de auto, maar niet de verdachte.

Arrestatieteam

In de loop van de middag arriveerde ook een arrestatieteam en een onderhandelaar, voor het geval de man zich had verschanst. Het arrestatieteam verliet het zoekgebied na enige tijd weer. De auto van de verdachte is inmiddels weggesleept, van de verdachte zelf nog geen spoor. De bereden politie is ingezet, evenals speurhonden.

De politiehelikopters, voorzien van infrarood camera's, gaven ondersteuning vanuit de lucht. De ME heeft het bos uitgekamd op de grond en rond 18.30 de verdachte kunnen aanhouden. Hij is per ambulance afgevoerd, in het ziekenhuis voor zijn verwondingen behandeld en meegenomen voor verhoor.

Relatieproblemen

Het incident gebeurde gisterenavond rond 21.30 in een woning aan de Lekdijk-Oost. De man zou zijn vriendin met een mes om het leven hebben gebracht. Ook het ongeboren kindje is hierdoor overleden. Relatieproblemen zouden de mogelijke oorzaak zijn. De man heeft een emotioneel bericht op Facebook geplaatst waarin hij schrijft dat de relatie tussen de twee onlangs is ’misgegaan’ en dat ze ruzie hadden. Omwonenden bevestigen dat. De vrouw had verteld dat ze bij hem weg wilde en hij dacht zijn kind daarna niet meer te zullen zien. ‘Een vader moet je zijn kleine niet ontnemen. Daarom is dit gebeurd… Hier sluit het boek.’, zo schreef de man na zijn daad op het sociale media kanaal.

Foto: Google Streetview