FC Oudewater terechte kampioen

10 apr 2017

door Gerard van Hooff

Wat eigenlijk niemand had voorzien had gebeurde. Door het gelijke spel van Rohda zijn de mannen van trainer Akkermans niet meer te achterhalen in de 4e klasse C.

Een verdiend kampioenschap, dat behaald werd in een wedstrijd waarin gedurende een uur met tien man moest worden geacteerd. Doelman Arnold de Ruyter moest een dappere uitlooppoging bekopen met een rode kaart. Dat zijn vervanger Kay van den Heuvel de Oudewaternaren uiteindelijk in de race hield, was mooi meegenomen.

Doelmannen

Na diverse pogingen in de beginfase van de wedstrijd werd de score geopend doorMenno Venhof. Een vrije trap van Djardo Boele kwam terecht in een kluwen van spelers en net als bij een rugbywedstrijd kwam de bal er aan de goede kant uit. Venhof was er als de kippen bij; 0-1 (16e min.) Het eerste echte schot op het Oudewaterse doel kwam van Damy Straver. Dit was echter geen probleem voor doelman De Ruyter. In de 25ste minuut was het genoemde doelman die het veld moest ruimen na een overtreding binnen zijn 16-metergebied. Rood en een strafschop tegen, niet bepaald een leuke start voor zijn vervanger Kay van den Heuvel. Om deze vervanging mogelijk te maken kreeg aanvoerder Gijs Kautz een (publieks)wissel. Pieter Meijer was degene de penalty benutte; 1-1 (25ste min.) Aansluitend kon Van den Heuvel vol aan de bak. Hij redde op de doorgebroken Max Bakker en ook een schot van Etienne van den Heuvel verwerkte hij knap. te slim af. Aan de andere kant was het tot twee keer toe Venhof die de kans op meer kreeg, maar het geluk was op die momenten niet aan zijn kant.

Dapper en goed

Met de van een blessure terug gekomen Jelle Hordijk poogde Bergambacht er in de tweede helft meer uit te slepen, Max Bakker miste in het begin nog een opgelegde kans. Toen de goed spelende Bart Griffioen zijn kompaan Mike Rijsbergen een prima bal gaf, was deze laatste niet te beroerd om de 1-2 achter keeper Pons te deponeren (50ste min.) Bergambacht kreeg mogelijkheden om de stand gelijk te trekken, maar zowel van den Heuvel als Meijer kreeg dit niet voor elkaar. Toch gebeurde het in de 70ste minuut wel. Een verdedigingsfout vlak voor het doel van Oudewater was "kaasje" voor Max Bakker; de 2-2 was toch een feit. Met dapper en goed voetbal gingen de Oudewaterse tien toch weer richting het doel van Bergambacht en was het uiteindelijk Simon la Lau die met een uiterst fraai doelpunt het kampioenschap binnenschoot; 2-3 (81ste min.) Kay van den Heuvel moest nog wel tot twee keer toe Etienne van den Heuvel een halt toe roepen, maar uiteindelijk werden een verdiende overwinning en het kampioenschap binnengesleept.

Opstelling Oudewater: Arnold de Ruyter(rood) Mike snel, Roy de Jong, Niek Sluijs (Nick van den IJssel),, Djardo Boele, Martijn de Goey ((Joost Miltenburg) Mike Rijsbergen, Menno Venhof, Gijs Kautz (Kay van den Heuvel), Simon la Lau, Bart Griffioen.

kijkopIJsselstreek.nl