YANNICK SIX: NIEUWE FRACTIE-ASSISTENT CDA OUDEWATER

26 jan 2017

Actieve inzet naar verjonging in de plaatselijke politiek

De CDA-fractie in de Oudewaterse gemeenteraad maakt zich sterk voor een grotere betrokkenheid van (in het bijzonder) jonge mensen bij de plaatselijke politiek. In een gericht wervingsprogramma wordt gezocht naar nieuwe kandidaten voor de gemeenteraad in 2018.

Fractievoorzitter Kees de Bruijn: “We organiseren regelmatig leuke en leerzame bijeenkomsten met belangstellende mensen. Van alle leeftijden trouwens, maar we merken dat het ook bij jonge mensen begint aan te slaan. We zijn nu bijvoorbeeld een trip naar het Europese parlement aan het voorbereiden. Wie belangstelling heeft kan zich bij mij aanmelden. Reken maar dat dat weer een paar geweldige dagen oplevert.”

Inmiddels is de CDA-fractie verrijkt met een fractie-assistent: Yannick Six. In deze functie is hij behulpzaam bij de inhoudelijke voorbereiding van politieke dossiers, en vervult hij als zodanig een actieve rol binnen de raadsfractie. Ook wordt veel aandacht door hem besteed aan de ontwikkeling van communicatie via social media ten behoeve van de fractie.

Yannick Six, 22 jaar, studeert bestuurskunde. Vanuit die studie is hij, als stagiair bij de CDA-bestuurdersvereniging, actief betrokken bij het landelijk werk van het CDA. Yannick: “Op die manier doe ik een brede ervaring op in de politiek. Daarbij spreekt de koers van het CDA mij natuurlijk heel erg aan. Het CDA zet zich in voor het versterken van de onderlinge verbondenheid in de samenleving. Dat wil ik ook; het gaat niet alleen maar om jezelf in deze wereld.”

Wie meer wil weten over het werk van de gemeenteraad kan altijd bij Yannick terecht: “Veel jonge mensen hebben een verkeerd beeld over het raadslidmaatschap. Terwijl het niet alleen verrijkend is, maar vooral heel erg leuk. Je werkt in een hecht team, je maakt alles in de gemeente mee uit de eerste hand, en jouw mening kan soms net het verschil maken.”

Persbericht gemeente Oudewater