Lokale omroepen gaan samenwerken

30 okt 2016

De lokale omroepen van de gemeenten Oudewater, Gouda, Bodegraven-Reeuwijk en Woerden gaan nauw met elkaar samenwerken. Hiervoor is afgelopen dinsdag een samenwerkingsovereenkomst gesloten. Doel van de samenwerking is om meer lokaal nieuws & informatie te brengen op radio, televisie, internet en sociale media. De omroepen lopen hiermee vooruit op de plannen van de NLPO, die een herstructurering van de lokale omroep sector ambieert.

Uitwisseling

Op dit moment wordt al samengewerkt op programmaniveau. Een goed voorbeeld is het sportprogramma dat in het weekeinde al op drie zenders tegelijk te horen is. Ook wisselen de omroepen al nieuwsonderwerpen uit. Nu ook op bestuursniveau de samenwerking tussen de omroepen bevestigd is kunnen er afspraken gemaakt worden over het inzetten van elkaars middelen, zoals: Medewerkers, apparatuur en faciliteiten. Concreet wordt gedacht aan het gezamenlijk aanschaffen van software, het organiseren van trainingen, e.d.

Ook gaan de omroepen zich sterk maken voor de toelating op de digitale platforms zodat de uitzendingen bij alle providers te zien en te horen zijn.

Zelfstandig

De omroepen Midland FM (107.5 MHz. Oudewater), RTV Gouwestad (106.2 MHz. Gouda), RTV Bodegraven (107.8 MHz. Bodegraven-Reeuwijk) en RPL (107.1 MHz. Woerden) blijven als zelfstandige omroepen bestaan. Op deze manier blijft de eigen identiteit gewaarborgd.