Verhit duel

27 feb 2016

In Montfoort is afgelopen zaterdagmiddag direct na afloop van de voetbalwedstrijd VV Montfoort tegen FC Breukelen in de 1e Klasse A een opstootje ontstaan, zo meldt o.m. het AD. Tijdens de hele wedstrijd waren er al irritaties over en weer. Het laatste kwartier raakten de gemoederen helemaal verhit toen er twee rode kaarten getrokken werden en er een strafschop genomen mocht worden.

Een speler van FC Breukelen was zo over de rooie dat hij na het laatste fluitsignaal van het veld rende, recht op een paar supporters van Montfoort af. Hij deelde er één of meerdere klappen uit en rende vervolgens snel terug het veld in naar zijn teamgenoten.

De supporters renden de speler achterna het veld op. Hierop nam het elftal van FC Breukelen hun speler is bescherming. Er werd geduwd en getrokken en er dreigde een flinke vechtpartij. Die werd echter in de kiem gesmoord doordat mensen van beide partijen ingrepen.

Vervelend

Secretaris Joke van Zon van VV Montfoort spreekt van een 'vervelend incident', dat niet overdreven moet worden. ,,Toen de spelers onder de douche waren geweest, was iedereen tot bedaren gekomen. De elftallen hebben samen een biertje zitten drinken. Ook de beide besturen hebben samen wat gedronken en we hebben gezegd: zand erover.''

Van Zon weet niet of de scheidsrechter rapport heeft opgemaakt van het incident. ,,Ik wacht maandag wel af of de KNVB met iets komt.'' Ze heeft kort met de Montfoort-supporter gesproken die een klap moest incasseren. ,,Ik begreep van hem dat hij aangifte wilde doen, maar of hij dat ook daadwerkelijk gaat doen, weet ik niet.''

De voetbalwedstrijd eindigde in 1-1.

Foto: Wikipedia