Unio en Oudewater / OVS één club: FC Oudewater komt er!

10 nov 2015

Vanmiddag (15-11-2015) zullen Gors Stekelenburg (OVS) en Ton Hendrickx (Unio) vanaf 13.00 te gast zijn bij Midland FM Sportmix. Ze geven uitleg over de fusieplannen én hun reactie op de uitkomst van de algemene ledenvergadering. Deze heeft voldoende stemmen opgeleverd om de fusie tussen beide verenigingen door te laten gaan, zo werd vanavond bekend. De nieuw te vormen club, 'FC Oudewater' genaamd, zal in seizoen 2016-2017 voor het eerst aan de competitie deelnemen.

Waarom fuseren?

De fusie is gericht op de toekomst van het voetbal in Oudewater. Unio en OVS willen graag zo veel mogelijk mensen de mogelijkheid bieden om zo veel mogelijk plezier te hebben aan de voetbalsport. Daarom is het wenselijk om de krachten te bundelen. De fusie maakt het voor iedereen mogelijk om de voetbalsport te bedrijven op ieders eigen niveau, jongens en meisjes, mannen en vrouwen. Met de fusie kunnen de sterke eigenschappen van beide verenigingen optimaal worden ingezet en kunnen (vrijwilligers) taken en faciliteiten worden gedeeld.

Dat neemt niet weg dat de fusie ook gevolgen kan hebben die voor sommigen minder kleurrijk zijn. Hoe gaan de verenigingen om met de historie, hoe bewaken ze de gezamenlijke cultuur, wat gebeurt er met het prestatieve voetbal van het eerste team, het fusieplan hoopt antwoord te geven op al deze vragen.

Het fusieplan is hier in te zien.

Vanaf 14.00 uur ook weer veel live-voetbal vanaf de diverse regionale velden;

JHR- Unio (14.30)
vv Haastrecht- Hillegersberg (14.00)
Zoetermeer- vv Stolwijk (14.30)
Olympia- VOC ()14:00)
DONK- HOVDJSCR (14.00)
ONA- SVV (14:00)

Tussen 16.00-17.00 uur een terugblik met Haastrecht trainer Jack Harmsen, Stolwijk trainer Bert Potuyt en Theo Ducaneaux van Unio.

Midland FM is te beluisteren via: 107.5, 98.3, (kabel Oudewater) Tune In en via de live-stream.
(Zie rechterzijde website)

Foto: FC Oudewater