Inwoners worden getrakteerd op middeleeuws ontbijt

1 jul 2015

Aan de Donkere Gaard in Oudewater vindt op zaterdag 4 juli aan een lange tafel een middeleeuws ontbijt plaats om precies 7.50 uur. Zoals veel verjaardagen beginnen, zullen op deze bijzondere dag 750 inwoners getrakteerd worden op een uitgebreid ontbijt.
De winkeliers van de NOVO wilden op de verjaardag (eigenlijk 6 juli) van Oudewater nog eens goed uitpakken. Er moet wel een toegangskaartje gekocht worden voor 1 euro. Maar dat bedrag gaat direct naar de voedselbank in Oudewater.

Bovendien zijn er honderd vrijkaarten apart gehouden voor inwoners die door de voedselbank geholpen worden. Het wordt zo een feest voor iedereen. De winkeliers verzorgen lekkere broodjes, beleg, zuivel en een eitje bij het ontbijt. Het is zelfbediening en bord en bestek moet van huis worden meegenomen.

Margo Stekelenburg van de NOVO hoopt dat iedereen in oude kledij bij het ontbijt zal verschijnen om de sfeer optimaal middeleeuws te laten zijn. Een fotograaf schiet zoveel mogelijk plaatjes en deze worden op de nieuwe website NovoOudewater.nl geplaatst.

Trio Vagebond, bestaande uit Jaap en Richard Konings en Joke van Diest, vrolijken met hun muziek het ontbijt op. Het ontbijt vormt de start van verschillende activiteiten deze dag. Het accent van de viering is door de komst van koning Willem-Alexander verschoven naar vrijdag 3 juli maar ook op zaterdag 4 juli is er in de stad van alles te doen en te beleven. “De verkoop van de kaartjes gaat hard, dus weer er snel bij’’, aldus Stekelenburg. Te koop bij bakkerij Stijnman, de Hexameter, HEMA of Since ‘04.

Zenderstreeknieuws Montfoort/Oudewater