Donderdag 28 mei: Oudewater op stelten

20 mei 2015

Op donderdag 28 mei presenteert de werkgroep Oudewater op Stelten het resultaat van haar speurwerk naar mooie beelden en tv-opnames van het jarige stadje door de audiovisuele archieven van Nederland.

Samen met tv-presentator Koert Westerman richtte burgemeester Piete Verhoeve enige tijd geleden een werkgroep op, die hun plan om van alle beelden die ze zouden vinden een presentatie te maken in het kader van 750 Jaar Stad vorm ging geven. Onder de bezielende coördinatie van mevrouw Lies van Achthoven ging het duo samen met Kees van der Steen en Vincent Pardoel op zoek en aan de slag. Via de collegiale medewerking van het allergrootste tv-archief dat er in ons land bestaat, het museum Beeld en Geluid in Hilversum, diepte de werkgroep unieke beelden op, die de geschiedenis van de afgelopen circa 50 jaar van Oudewater prachtig laten zien. Briljante nieuwsitems en polygoonbeelden, prachtige stukjes film van Oudewater 700 Jaar Stad, epische achtervolgingen in ons buitengebied uit Stadhuis Op Stelten en een schitterende aflevering van Ontdek Je Plekje, waarin een donkerbuine stem de loftrompet steekt over Oudewater en alles wat dit stadje zo mooi en uniek maakt. En nog veel meer. Dus wie even terug wil naar zijn of haar eigen jeugd, wie wil weten in welke tijd zijn of haar ouders of grootouders zijn opgegroeid, die moet dit zeker zien. Eigenlijk moet iedereen dit zien!

Op donderdag 28 mei is dus het resultaat van al het speurwerk voor alle Oudewaternaren te beleven. Pieter Verhoeve en Koert Westerman presenteren dan samen met een panel van echte Geelbuiken een gezellig en interactief avondje beeld en geluid over Oudewater. Iedereen is die avond welkom in de sfeervolle kantine van sporthal De Noort Syde. De inloop is vanaf 19.30 uur en de toegang is gratis. De avond zelf begint om 20.00 uur, al zou dat zomaar 20.15 uur kunnen worden. Het is per slot van rekening Oudewater! Wees wel op tijd als u hierbij wilt zijn, want bij grote toeloop is die kantine natuurlijk een keertje vol. Maar, geen nood! Mocht blijken dat de belangstelling voor Oudewater Op Stelten het aantal stoelen overstijgt, dan organiseert de werkgroep gewoon nóg een voorstelling op een andere datum.

www.oudewater750jaar.nl