Trudie Scherpenzeel overleden

10 feb 2024

Afgelopen woensdag werden wij opgeschrikt door het bericht dat onze medewerkster Trudie Scherpenzeel is overleden. Trudie presenteerde van 2003 tot 2019 het programma 'Het Praathuis' op de zaterdagmorgen bij Midland FM. In dit programma volgde ze de Oudewaterse politiek op de voet en was er veel aandacht voor de Oudewaterse maatschappij. Verder was ze politiek verslaggever tijdens de vele raads- en commissievergaderingen in Oudewater en organiseerde ze vele debatten tijdens de gemeenteraadsverkiezingen. Naast haar werk voor radio schreef Trudie voor o.m. De IJsselbode. Trudie was ook één van de oprichters van het toenmalige TJOU.

Burgemeester Danny de Vries sprak afgelopen donderdag aan het begin van de raadsvergadering zijn medeleven uit: “Altijd scherp en kritisch en dat zorgde ervoor dat iedereen vervolgens altijd alert was. Trudie was van 1998 tot 2003 raadslid voor De Onafhankelijken. Daarna actief voor radio en krant. De politiek uitleggen in gewone mensentaal, dat vond ze heel erg belangrijk. Jarenlang volgde ze de Oudewaterse politiek en in 2019 kreeg ze vanwege haar vrijwilligerswerk de Oudewaterse Stadspenning uitgereikt.”

Fractievoorzitter René van den Hoogen van De Onafhankelijken memoreerde haar grote betrokkenheid en uitgesprokenheid bij de Oudewaterse politiek en samenleving. Dat was zéér waardevol. Ook sprak hij zijn dank uit voor het werk dat Trudie heeft gedaan voor de partij. Trudie is 68 jaar geworden.

Co Achterberg

Ook overleed onlangs Co Achterberg. Co was jarenlang aan de omroep verbonden als lid van de programmaraad en verrichtte allerlei hand- en spandiensten voor Midland FM. Bestuur en medewerkers van Midland FM wensen alle nabestaanden en betrokkenen veel kracht en sterkte toe in de komende tijd.